Milyen anyagokat használok?

Az termékeink között féldrágakövekből, nyers és csiszolt ásvány kövekből készült ékszereket, dísztárgyakat találsz. Az alapanyagok összekészítésénél/beszerzésénél fontosnak tartjuk a megfelelő minőséget, a termékek tervezése közben törekedünk az esztétikára. A stílust és harmóniát követve használunk nikkelmentes (bronz, réz színű) fémkiegészítőket, amit természetesen bármikor lecserélünk allergénmentes, nemesacél alapokra. Ezt kérjük rendelésnél jelezd felénk. Ez a lehetőség csak az aktuális raktáron lévő készletre vonatkozik. (Pl. ha egy fülbevalónál kérsz fülbevaló alap cserét, azt bármikor meg tudjuk oldani, de egy egyéb gyöngy, köztes vagy logo cserét külön kommunikációban kell egyeztetünk a info@spiritiekszerek.hu címen.)

Az ásványok hatásáról is olvashatsz az Ásványok oldalon, Judy Hall: Kristály biblia könyve alapján, de webshopunk elsősorban esztétikus kiegészítőket készít. Ettől függetlenül amennyiben egy minta alapján te más ásványokkal képzeled el, elkészítjük neked szeretettel.

Az ásványok mellett használunk még fűző gyöngyöket is, melyek anyaga üveg, illetve elvétve találkozhatsz kerámia gyöngyökkel is. Ezeket az anyagokat minden leírásban megtalálod.

A karkötők fűző szála üveg tiszta gumidamil, tapasztalat alapján eddig ez az anyag vált be a legjobban. Egyszerű, 1 szállal is tartós, szakadás mentes. Készítésnél mindig törekszem arra, hogy csomózás után megfeszítsem a kész karkötőt, ellenőzöm a csomót, illetve a damil rugalmasságát is. Még nem kaptam vissza karkötőt, hogy elszakadt, és az általam hordott karkötőket csak azért fűztem eddig át, mert meguntam a mintát.